Menu

Social
BANII PENTRU DESZAPEZIRE

Cele mai frumoase castiguri din deszapeziri se fac cand nu ninge. O arata sumele incasate in aceasta iarna de firmele care au castigat contractele de deszapezire in judetul Buzau. Desi a fost o iarna foarte usoara, cu putine ninsori abundente, societatile angajate pentru curatarea drumurilor judetene de nameti au primit deocamdata 6 milioane de lei. Anul trecut, in urma numeroaselor probleme aparute pe drumurile din judetul Buzau, suma a fost de aproape 9,6 de milioane de lei.

Consiliul Judetean Buzau a achitat primele facturi pentru lucrarile de deszapezire a drumurilor judetene in aceasta iarna. Cei mai multi bani, aproape 2,2 milioane de lei, i-a primit firma Geocotrans, responsabila de zona Buzau. Pentru deszapezirile din zonele Pogoanele si Şeţu, Mecan Construct a beneficiat, pana acum, de peste 1,9 milioane de lei, iar societatea Nikost Impex, care a actionat in zona Ramnicu Sarat, a incasat aproape 1,4 milioane de lei. Cei mai putini bani a primit societatea Conferic, aproape 600 de mii lei, care a actionat in zona Vintila Voda– Valea Slănicului. Suma de peste 6 milioane lei achitata de Consiliul Judetean Buzau firmelor de deszapezire nu este cea finala pentru sezonul rece 2014-2015. Contractul cu firmele de deszapezire a expirat zilele trecute, dar firmele vor mai emite alte facturi catre Consiliul Judetean Buzau. Potrivit normelor in vigoare, utilajele de deszapezire trebuie platite chiar daca nu intervin pe drumurile judetene.

Suma totala prevazuta in bugetul Consiliului Judetean Buzau pentru sezonul rece 2014-2015 este de peste 14 milioane de lei, iar banii ramasi vor fi folositi pentru reabilitarea drumurilor judetene. In sezonul 2013-2014, pentru toate serviciile prestate de societatile de deszapezire, Consiliul Judetean Buzau a platit aproape 9,6 milioane de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>