Menu

O NOUĂ MARE SĂRBĂTOARE

O nouă mare sărbătoare astăzi pentru creștini ortodocși: Sfântul Ioan Botezătorul, considerat cel mai important proroc pentru că a avut rolul de a pregăti oamenii pentru primirea Fiului lui Dumnezeu. Ziua Sfântului Ioan marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă. Zeci de râmnicenii au mers astăzi la Biserica cu hramul Sfântului Ioan Botezătorul, pentru a se ruga, atât pentru cei vii, cât și pentru cei care nu mai sunt printre noi.

Enoriașii recunosc că sunt copleșiși de însemnătatea acestei zile. Unii chiar au fost în  Israel, la apa Iordanului, pentru a vedea râul în care a fost botezat Mîntuitorul Iisus Hristos de către Sfantul Ioan.

Sărbătorile închinate Sfântului Ioan Botezătorul mai includ Zămislirea pe 23 septembrie, Naşterea pe 24 iunie şi Tăierea capului, sarbatoare marcata pe 29 august. Astăzi, aproximativ 2 milioane de români îşi sărbătoresc ziua onomastică.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>