Menu

2020 VINE CU SCUMPIRI

2020 aduce noi scumpiri pentru buzoieni. De la 1 ianuarie, fiecare cetățean din municipiul Buzău va plăti cu 2,39 lei pe lună în plus la gunoi. Printr-o hotărâre a Consiliului Local din luna decembrie, operatorul de salubritate RER SUD Buzău a majorat tarifele de la 12,6 lei de persoană, pe lună, la 14,93 de lei de persoană, pe lună. Totodată, din acest an, va apărea o modificare majoră în privința modului de tarifare. Buzoienii nu vor mai plăti gunoiul pentru fiecare persoană, ci în funcție de cantitatea de deșeuri colectată, atât la bloc, cât și la casă.

Sistemul de colectare a gunoiului menajer în funcție de volum nu se va aplica imediat, ci începând cu a doua jumătate a anului 2020. În schimb, chiar de la 1 ianuarie, buzoienii vor plăti mai mult pentru taxele și impozitele locale. Edilul Constantin Toma spune că este vorba despre o majorare nesemnificativă, de 4,6 la sută, impusă de rata inflației.  De asemenea, și anul acesta, se menține bonificația de 10 la sută pentru persoane fizice, și 5 la sută, pentru cele juridice, dacă taxele și impozitele sunt achitate până la data de 31 martie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>