Menu

PETRECĂREȚII, ARȘI LA BUZUNAR

De la sfârșitul lunii, petrecăreții care-și deranjează vecinii vor fi ”arși” la buzunar cu amenzi de câteva ori mai mari decât până acum. Din 26 ianuarie, muzica dată tare va scoate va scoate mai mulți bani din buzunarele celor care organizează petreceri private în spații deschise sau neantifonate corespunzător în vecinătatea locuințelor sau în imobile comune cu acestea, ori în apropierea spitalelor, căminelor, școlilor sau altor așezăminte cu caracter social.

Potrivit vechilor prevederi, amenzile erau cuprinse între 500 și 1.500 de lei. Din 26 ianuarie, acestea vor varia de la 2.000 la 3.000 de lei. Cel mai aspru urmează a fi sancționate scandalurile și petrecerile zgomotoase din timpul nopții și cele din intervalul orar 13.00 – 14.00 – așa numita ”oră de liniște”. Amenzile pot fi aplicate alternativ cu obligarea la prestarea a 70-120 de ore de muncă în folosul comunității.

Amenzi și mai mari, între 3.000 și 6.000 de lei, sau obligarea la prestarea a 100-150 de ore de muncă riscă cei care recidivează,  adică persoanele care organizează în mod repetat petreceri zgomotoase și adună sancțiuni de la organele de ordine.

Tot din 26 ianuarie, riscă amenzi mai mari, de la 500 la 1.500 de lei, și persoanele care refuză să se legitimeze, să dea date privind stabilirea identității ori să se prezinte la sediul poliției atunci când sunt chemate de organele de cercetare penală. Majorarea amenzilor vizează și faptele de amenințare în locuri publice, proferarea de injurii sau de expresii jignitoare ori tulburarea liniștii publice prin producerea de zgomote cu orice aparate sau obiecte ori prin strigăte sau larmă. În aceste cazuri, sancțiunile au fost mărite la 500 – 1.500 de lei amendă sau prestarea a 50-100 de ore de muncă în folosul comunității.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>