Menu

SCHIMBĂRI LEGISLATIVE BUBUITOARE

Petardele i-au îngrozit pe buzoieni de sărbători și chiar au făcut numeroase victime. De vină ar fi nu doar numărul mult mai mare de firme care au obținut autorizații pentru a vinde articole pirotehnice, ci și noile modificări legislative, mai permisive. Așa se face că la finalul anului trecut  pocnitori și artificii considerate inofensive, dar periculoase au putut fi cumpărate de pe străzi şi din pieţe, la discreție. În cadrul emisiunii News Express, de la TVSudest, comisarul șef  Valentin Mirică, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Buzău a explicat că oamenii legii au fost puși în imposibilitatea de a acționa pentru eliminarea obiectelor pirotehnice de pe piață. Și asta pentru că, în urma unor modificări legislative recente, pocnitorile și unele petarde au fost incluse într-o altă clasă, considerată a fi mai puțin periculoasă.

Polițiștii consideră că o soluție pentru a-i proteja pe cetățeni de folosirea obiectelor pirotehnice periculoase ar fi schimbarea legislației.

În perioada sărbătorilor de iarnă, 7 persoane din județ au ajuns la Spitalul Județean Buzău cu leziuni în urma folosirii de pocnitori și petarde. Printre victime s-au numărat și doi copii de 5 și respective 6 ani, care din cauza rănilor grave suferite de explozia unor petarde au fost transferați la spitale din Capitală.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>