Menu

FERIȚI-VĂ DE RĂCELI!

Iernile vin la pachet cu virozele respiratorii. Medicii spun însă că putem evita îmbolnăvirile dacă respectăm o serie de recomandări simple. Păstrarea unei igiene corporale riguroase, spălarea frecventă a mâinilor, mai ales după suflarea nasului, tuse și strănut, evitarea, pe cât posibil, a spațiilor aglomerate şi a contactului cu persoanele bolnave sunt câteva reguli care ne pot feri de neplăcerile virozelor. Dacă totuși apar simptomele răcelii, sub nicio formă nu trebuie sa ne tratăm acasă fără să fi fost consultati de un medic, pentru că o viroză se poate complica și se poate ajunge chiar la pneumonie.

Medicii spun că pneumonia este o afecțiune mai gravă. In cazul copiilor si varstnicilor se impune internarea in spital, fiindca ei fac forme grele de pneumonie, care duc la complicatii. Doar medicul este cel care poate stabili diagnosticul si tratamentul care se impune.

Cei care prezintă simptome respiratorii caracteristice pneumoniei au nevoie în primă fază de odihnă. Repausul la pat, evitarea eforturilor fizice şi a fumatului, precum şi consumul de lichide în cantităţi suficiente, pentru a preveni deshidratarea, ajută organismul să lupte cu boala.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>