Menu

PROGRAMUL “RABLA” DEMAREAZA IN MARTIE

Programul „Rabla Clasic” va demara în luna martie, iar numărul de vouchere va fi de minimum 60.000.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat ca saptamana viitoare, vor fi stabilite impreuna cu cei din  Administraţia Fondului pentru Mediu, bugetul şi etapele exacte în care va fi demarat.

Programul ‘Rabla’ este cel mai longeviv program pe care îl derulează Administraţia Fondului pentru Mediu. Potrivit ministrului, de la înfiinţarea Programului „Rabla”, cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.

În ceea ce priveşte Programul „Rabla Plus”, oficialul a menţionat că valoarea voucherului va fi de 10.000 de euro, iar numărul de tichete ar putea creşte cu până la 20% faţă de ediţia anterioară.  Ministrul Costel Alexe a adăugat că autorităţile doresc ca, de la an la an, să crească finanţarea pentru dezvoltarea staţiilor de încărcare a maşinilor electrice.

Ediţia a 15-a a Programelor „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” a demarat în 2019, pe 12 aprilie. Programele au avut un buget de 350 de milioane de lei pentru 35.000 de prime de casare.

Valoarea unui voucher clasic a rămas la 6.500 de lei, acesta putând fi cumulat, în funcţie de motorizare, cu un ecobonus de 1.000 de lei sau de 1.700 lei pentru maşinile hibrid. Totodată, s-a menţinut ecobonusul de 10.000 de euro acordat la achiziţionarea unei maşini nepoluante, 100% la sută electrică.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>