Menu

DURERI CE NU TREBUIE DUSE ÎN SPATE

Durerile de spate au ajuns un motiv frecvent pentru care românii ajung la medic. În funcție de gravitatea bolii, astfel de nevralgii țin de competența medicului neurochirurg, a unui specialist în kinetoterapie și, de ce nu, de o colaborare eficientă cu un antrenor de fitness specializat în corectare posturii. Deseori se apeleză la ajutorul unui specialist atunci când durerile de spate devin o problemă de sănătate și împiedică desfășurarea activităților zilnice.

Diagnosticarea durerilor de spate se face în urma unei consultații, în care medicul va testa mobilitatea coloanei vertebrale, abilitatea de a sta în șezut sau în picioare și de a merge. Hernia de disc este cel mai cunoscut diagnostic pus durerilor de spate. Specialiștii în kinetoterapie sunt de părere că în multe cazuri se ajunge însă mult prea ușor la intervențiile chirurgicale. Un rol important îl au și antrenamentelor care urmăresc menținerea coloanei vertebrale într-o poziție corectă și întărirea musculaturii. Totul depinde, însă, de gravitatea fiecărui caz în parte.

Alterarea posturii este foarte frecventă la copii şi adolescenţi din cauza orelor prelungite în care stau în bănci. Intervenţia precoce rezolvă aceste probleme prevenind astfel şi apariţia altor afecţiuni sau complicaţii la vârsta adultă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>