Menu

STRESUL ELEVILOR

Elevii au intrat, din această săptămână, în cel de-al doilea semestru școlar. Este începutul unei perioade de 12 săptămâni de școală fără nicio vacanță, care marchează debutul celui mai lung semestru din istoria recentă a școlii. Psihologii recomandă ca părinții și dascălii să fie foarte atenți la programul de studiu impus  elevilor. În ultimii ani, studiile au arătat că tot mai mulţi elevi suferă de tulburări de somn, anxietate şi dezechilibre metabolice din cauza suprasolicitării. Programul foarte încărcat oro dificil, coroborat cu micşorarea timpului acordat odihnei şi relaxării afectează sănătatea copiilor:

Specialiștii cred că structurarea periodei de studiu pe trimestre școlare era mult mai benefică pentru elevi.

Printre cauzele incriminate de elevi în apariţia suprasolicitării şcolare se numără obiectele de studiu prea dificile, volumul mare de teme, precum şi timpul insuficient de odihnă.

Psihologii spun că stresul în rândul elevilor e din ce în ce mai mare și apare din cauza solicitărilor și cerințelor exagerate. Mai mult, nu e suficient să fie observate doar solicitările care vin înspre copil, ci și capacitatea elevilor de a face față cerințelor.  Dacă oboseala zilnică este ignorată o perioadă mai lungă de timp, copiii se pot îmbolnăvi de anxietate, pot fi demotivați și există chiar riscul de abandon școlar.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>