Menu

CONTROL LA HASDEU DE LA MINISTERUL EDUCAȚIEI

Corpul de Control al Ministrului Educației și-a încheiat ancheta desfășurată la Colegiul Hasdeu din Buzău, după ce mama unui elev a reclamat faptul că fiul său a primit nejustificat nota 2 la purtare. La sfârșitul anului 2018, elevul Andrei Voicu a fost dur sancționat din cauza unui conflict cu profesoara de desen, fostă cântăreaţă într-o trupă de muzică etno. Tensiunea a pornit în momentul în care adolescentul a criticat versurile melodiei şi modul în care profesoara era îmbrăcată într-un videoclip. Videoclipul este filmat în 2013, în perioada în care profesoara cânta într-o trupă etno. Cea care urma să devină profesoară de desen apare în ținută sumară, interpretând o melodie cu versuri nu tocmai educative.

Mama elevului spune că problemele au început în momentul în care, drept răzbunare pentru nota 3 luată la desen, băiatul ei a postat pe grupul de Facebook al colegiului videoclipul cu profesoara care era pe atunci și solistă de muzică. Clipul a fost însoțit și de un comentariu ironic la adresa profesoarei.
Băi băieți, eu zic să facem o mișcare prin care să îi găsim profei de desen un băiat de care să se lipească. Între timp Colegiul Hasdeu e liceul în care e interzisă purtarea bărbii și părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minți ale sistemului de învățământ, acest struțo-cămilă al artei, care se zbate între vocația de a cânta și a desena”.
Drept urmare, elevul care şi-a ironizat profesoara de desen a fost sancţionat cu nota 2 la purtare. Sancțiunea a fost dispusă de Consiliul Profesoral.
Din decembrie 2018, tensiunea dintre familia elevului și conducerea școlii pare fără sfârșit. Scandalul a ajuns în instanță, care a decis initial anularea deciziei de scădere a notei 2 la purtare, dar și la Ministerul Educației. A fost necesară schimbarea conducerii din Educație pentru ca plângerea familiei elevului să aibă un răspuns. Corpul de Control al ministrului Educaţiei, Monica Anisie, a făcut verificări pe parsursul a trei zile, timp în care au fost audiate toate părţile implicate.
Cei trei inspectori care au anchetat cazul elevului sancționat cu nota 2 la purtare vor înainta ministrului un raport, pe baza căruia vor fi anunțate măsuri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>