Menu

REACȚII DUPĂ SCANDAL

Apar reacţii oficiale în cazul elevei care s-a fotografiat îmbrăcată sumar, în poarta Mănăstirii Ciolanu. Elevă în ultimul an la un liceu din Buzău, adolescenta s-a fotografiat la poarta mănăstirii cu o mitralieră Kalaşnikov în mâini şi purtând doar lenjerie intimă. Îmbrăcată provocator şi machiată strident, eleva de 18 ani priveşte cu încredere în obiectivul camerei foto. Strânge hotărâtă la piept o armă, replică pentru airsoft a temutului AKM. Pozele care au stârnit un scandal monstru au fost făcute, în weekend, chiar în poarta de lemn a mânăstirii de călugări. Una dintre poze o arată sprijinită pe elevă de poarta lăcaşului sfânt, în timp ce puşca e lăsată neglijent în jos, pe lângă picior. Într-o altă imagine, eleva pare a fi chiar în faţa clopotniţei, în curtea mânăstirii. Asemenea imagini incendiare nu aveau cum să rămână fără ecou. Unul dintre adjuncţii Inspectoratului Şcolar a stat de vorbă cu eleva, în prezenţa mamei.
Eleva le-a spus inspectorilor şcolari că a vrut să profite împreună cu un prieten din copilărie de vremea caldă de afară. Fata, spun cei din conducerea invătămntului buzoian, este un elev problemă.
Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei anunţă, la rândul ei, că tânăra mult prea îndrăzneaţă se va alege cu plângere, deoarece a deranjat comunitatea de călugări.
Nici Poliţia n-a stat cu mâinile-n sân, pentru că arma care apare în poze este o puşcă tip AKM pentru airsoft. Astfel, eleva îndrăzneață  şi fotograful ei ar putea fi chemaţi la audieri. Deşi acestea sunt arme neletale exceptate de la procedura autorizării ori notificării, deţinătorii acestora au anumite obligaţii. ”Sunt interzise portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice”, spun poliţiştii.
Tânăra şi-a închis, între timp, contul de Facebook.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>