Menu

A.V.C., BOALA VIEȚII DEZORDONATE

Creștere alarmantă a numărului de accidente vasculare cerebrale în România. De vină sunt presiunile vieții moderne, stresul, goana cotidiană, alimentația dezechilibrată, dar și somnul insuficient. Potrivit unor statistici, țara noastră este plasată în primele trei ţări europene în ceea ce priveşte incidenţa crescută a bolilor cerebrovasculare, alături de Bulgaria şi de Rusia. Motivele pentru care suntem în acest nedorit clasament nu ţin însă doar de stilul nostru de viaţă, ci şi de lipsa politicilor de prevenţie la nivel naţional.
Medicii recomandă să fim atenţi la ce mâncăm, cât muncim, cât timp acordăm odihnei, dar și la cât fumăm și cât alcool consumăm.
Pe lângă schimbarea stilului de viață, vizita periodică la medic și efectuarea unor analize ar putea evita o situație tragică:

Cunoasterea simptomelor unui accident vascular cerebral este esentiala in prevenirea extinderii lezarii creierului.

Accidentul vascular cerebral reprezinta o urgenta medicala majora iar bolnavii trebuie sa ajungă la medic sau la spital in cel mai scurt timp posibil de la producerea acestuia. În anumite forme timpul optim de interventie este de 3 ore de la debutul accidentului cerebral.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>