Menu

NEMULTUMITI DE MODIFICARILE CODULUI RUTIER

Românii care folosesc trotinetele electrice sunt nemulțumiți de modificările din Codul Rutier care îi privesc direct.

Drept urmare, reprezentanții lor au cerut ieri Ministerului Afacerilor Interne să fie lăsăți să meargă mai tare pe străzi, iar vârsta celor care conduc trotinete să fie mai mare decât este specificat acum.

Schimbările din Codul Rutier reglementează trotinetele electrice care au umplut orașele din România. Cea mai importantă modificare: românii sunt obligăți să le conducă numai pe pistele pentru biciclete, iar în lipsa lor, pe drumurile unde viteza maximă admisă este de 50 km pe oră. Viteza trotinetelor electrice va fi limitată la 25 de kilometri pe oră.

O alta noutate este aceea ca pentru a conduce trotineta pe carosabil, trebuie să ai 14 ani, iar circulatia unui astfel de vehicul noaptea, fara masuri de siguranta, este interzisa.

Casca de protecție este obligatorie pentru cei până în 16 ani și este interzis transportul altor persoane pe trotinetele electrice.

Modificările legislative reglementează și locul în care puteți să parcați trotinetele. În acest moment, legea permite să fie lasate pe trotuar, însă noul cadru legislativ va obliga proprietarii să le parccheze pe carosabil, la concurență cu mașinile.

Potrivit modificărilor legislative, utilizatorii de trotinete care vor încălca noile reglementări riscă amenzi de peste 1.000 de lei. Reprezentanții poliției au anunțat că vor studia nemulțumirile pentru a stabili dacă le iau sau nu în considerare. Ca să intre în vigoare, schimbările trebuie adoptate și de Parlament.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>