Menu

ÎN AMINTIREA MICII UNIRI

Împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată astăzi și la Rm. Sărat. Autorități locale, reprezentanți ai Centrului Cultural, profesori și elevi, dar și simpli cetățeni au participat la evenimentele artistice si culturale, ce au avut loc in sala de spectacole a Centrului Cultural ,,Florica Cristoforeanu”.
Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu” le-a oferit participanților un spectacol de muzică populară, folk, etno, dansuri populare și tematice.
24 ianuarie 1859 este data la care domnitorul Alexandru Ioan Cuza înfăptuia Unirea Principatelor Române, Mica Unire, un prim pas spre România de astăzi.
În holul mare al Centrul Cultural, Muzeul Municipal Rm. Sărat a prezentat publicului două cromolitografii cu Elena și Alexandru Iona Cuza.
Ziua de 24 ianuarie, Mica Unire, a fost declarată zi de sărbătoare legală în urma unei propuneri legislative, care a fost avizată favorabil la 18 martie 2014, de către Comisia pentru Cultură a Senatului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>