Menu

S-AU PRINS ÎN HORĂ

Sute de persoane s-au prins, astăzi, în Hora Unirii, la Muzeul Judeţean Buzău. Prin acest eveniment, autoritatile au dorit sa recreeze atmosfera si emotiile traite de romani acum 161 de ani. Ca și anii trecuți, organizatorii au dorit sa recreeze unul dintre momentele istorice din 1859. Este vorba despre primirea în București a suitei ce îl avea în frunte pe colonelul Alexandru Ioan Cuza, prospăt ales domnitor al Moldovei și Țării Românești. El a fost primit, la intrarea în capitală, de colonelul Ioan Emanoil Florescu, unul dintre liderii armatei și viitor ministru de război.

În premieră, în acest an, au fost readuse în atenția publicului și alte momente importante, în care protagoniști au fost domnitorul Mihai Viteazul, artizanul primei uniri a românilor, în 1600, și

Buzoienii prezenți la eveniment, de toate vârstele, s-au arătat încântați de momentele artistice puse în scenă de organizatori.

Evenimentul de la Muzeul Judeţean Buzău, dedicat Micii Uniri, s-a încheiat cu un spectacol focloric susţinut de artiştii Centrului de Cultură şi Artă Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>