Menu

ROMÂNII, PENULTIMII LA UTILIZAREA INTERNETULUI

România ocupa penultimul loc in Europa atunci cand vine vorba despre utilizarea internetului, pe ultimul loc situandu-se Bulgaria.

Un studiu Eurostat arata ca, in tara noastra, in 2019,  două din cinci persoane cu vârsta peste 55 de ani nu au folosit niciodată internetul. Asta chiar daca tara noastra are o infrastructura destul de dezvoltata si retele cu viteze foarte bune.

Aproape 75 la sută dintre români afirmă că folosesc internetul. Sunt însă diferențe mari de la o zonă la alta și între categoriile de vârstă. Astfel, locuitorii din vestul țării și tinerii accesează cel mai des internetul, iar vârsta medie la care copiii încep să petreacă timp pe internet este de 9 ani. Cei mai “vaduviti” de internet sunt romanii din Moldova, unde 3 locuinte din 10 nu au acces la reteaua care leaga miliarde de oameni din intreaga lume.

Tari precum Suedia, Danemarca și Luxemburg au înregistrat cel mai mare procentaj al populației care utilizează internetul, de regulă, prin intermediul dispozitivelor mobile. Peste 90 la suta, folosesc internetul  pentru a trimite mesaje, pentru a afla informații despre diverse servicii și pentru a citi știri online.

Aproape 60 la sută dintre europeni apelează la internet și pentru a folosi servicii bancare și rețele de socializare și 50 la sută pentru a asculta muzică.

Cei mai reticenţi la noile tehnologii sunt trecuţi de 55 de ani, doar 60 la suta dintre ei acceseaza zilnic internetul.

Specialiştii spun că românii care au trăit în comunism prefera informaţiile scrise pe hârtie şi plăţile la ghişeu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>