Menu

INVITAȚI SĂ CITEASCĂ

Elevii din România trebuie să citească mai mult. Este concluzia la care au ajuns recent oficialii din Minsiterul Educației, care au indicat și timpul pe care un copil trebuie să îl aloce lecturii: 20 de minute cu profesorul, la școală, şi alte 20 de minute, acasă, cu părinţii sau bunicii. Cadrele didactice sunt de acord cu introducerea orei de lectură în orarul copiilor, în timp ce părinţii recunosc că nu au timp să mai citească împreună cu elevii.

Profesorii spun că, prin proiectul lansat recent de Ministerul Educaţiei, se dorește diminuarea analfabetismului funcțional, dar și stimularea plăcerii pentru lectura prin activitati extrascolare. Dascălii consideră că timpul alocat lecturii acasă, atelierele școlare sau activitatile realizate în colaborare cu biblioteca sunt benefice.

Pentru că lectura are acum adevărați rivali care-i țin foarte ocupați pe cei mici, este tot mai dificil pentru părinți să-i determine pe școlari să citească. De aceea, selectarea lecturii suplimentare revine învăţătorului, care cunoaşte cel mai bine elevii, precum şi conţinutul educativ necesar dezvoltării lor. Dacă elevul începe a citi din curiozitate şi fără a se simți obligat, el va realiza mari progrese.

Specialiștii spun că lectura îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile de exprimare orală și, datorită acestora, abilitățile sociale, ceea ce-i ajută pe mai departe în interacțiunile sociale, contribuind semnificativ la sporirea încrederii în sine.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>