Menu

Social
DOI ÎN PAT

Virozele si pneumoniile supraaglomereaza spitalele. La Rm. Sarat, sectiile de boli infectioase, medicina interna, pneumologie si pediatrie au devenit neincapatoare, din cauza avalansei de bolnavi din aceasta perioada. Pentru a face fata numarului mare de solicitari, conducerea spitalului este nevoita sa puna cate doi pacienti in pat si chiar sa instaleze paturi pliante.

Variatiile de temperatura din ultima perioada afecteza tot mai multe persoane. La camerele de garda ale Spitalului din Rm. Sarat ajung zilnic aproximativ 80 de adulti si 40 de copiii, cu infectii acute ale cailor respiratorii, dar si pneumonii. Daca unii primesc tratament ambulatoriu la domiciliu, cei mai multi au nevoie de internare in unitatea medicala. In prezent sectiile de boli infectioase, medicina interna, pneumologie si pediatrie sunt pline, iar pentru a face fata numarului mare de solicitari, conducerea spitalului este nevoita sa puna cate doi pacienti in pat si chiar sa instaleze paturi pliante.

Pacientii internati in spital primesc tratament de specialitate si sunt sub stricta supraveghere a cadrelor medicale. Medicii recomanda populatiei sa evite deplasarile in spatii deschise mai ales ca vremea este intr-un proces de racire. De asemenea, o alimentatie bogata in proteine, fructe si legume poate preveni apariţia virozelor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>