Menu

PROTEST, PE „ȘOSEAUA MORȚII”

Protest de amploare în weekend, la Spătaru! Aproape o sută de localnici s-au strâns, pe marginea drumului european, aproape de locul în care, joi seară, s-a produs un accident rutier în urma caruia a murit o fetiță de numai 2 ani.
Oamenii au semnat o petiție, pe care o vor depune la Primăria Costești și la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin care cer limitarea la 50 de kilometri pe oră a vitezei în dreptul cartierului nou din Spătaru. Localnicii mai cer montarea unor panouri fonoabsorbante și realizarea în intersecție a unor lucrări, după efectuarea unor studii, sub forma unui sens giratoriu, pasarelă ori benzi de stocare.

Localnicii din Spătaru sunt dispuși să intensifice acțiunile de protest, pentru a fi mai convingători în fața autorităților.

Cartierul nou, cum este cunoscut printre sătenii din Spătaru, se află în prelungirea localităţii Spătaru, spre Costeşti, în imediata vecinătate a şoselei europene  85.
Accesul rutier dinspre artera intens circulată către locuinţe se face prin cinci drumuri perpendiculare, acoperite cu balast. Intersecţiile nesemnalizate corespunzător sunt extrem de periculoase, deoarece se circulă cu viteză foarte mare pe sectorul paralel cu noul cartier.

Riscurile la care locuitorii noului cartier din Spătaru sunt expuşi au fost confirmate de accidentul grav produs joi seara, în care şi-a pierdut viaţa o fetiţă de doi ani iar părinţii ei au fost răniţi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>