Menu

ANGIOGRAFUL SALVATOR DE VIEȚI

Record de intervenții coronariere, pe parcursul unui an, la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Acest lucru a fost posibil odată cu darea în folosință a unui angiograf oferit de Academia de Științe Medicale. Din februarie și până în decembrie 2019, în cadrul compartimentului de cardiologie intervențională coordonat de medicul Florin Matei au fost efectuate 163 de intervenții coronariene la pacienți cu afecțiuni cardiovasculare acute.

Cea mai întâlnită afecțiune diagnosticată în ultimul an la Buzău este sindromul coronian acut. Boala extrem de gravă este pusă de medici pe seama mai multor factori, care pornesc de la stresul zilnic, fumatul, consumul de droguri și mai ales lipsa unui control medical periodic.

Afecțiunile cardiace rămân în topul celor mai frecvente cauze de deces. Statisticile arată că unul din 10 pacienți cu infarct miocardic acut moare din cauza neintervenției la timp. O șansă în plus pentru salvarea acestor pacienți este cardiologia intervențională. Tot mai mulți buzoieni se prezintă la Spitalul Județean cu afecțiuni grave ale inimii.

Intrat în dotarea instituției în urmă cu 4 ani, printr-un program de cercetare al Academiei de Științe Medicale, angiograful a devenit funcțional de abia în februarie 2019, din cauza lipsei personalului specializat în astfel de proceduri. Până acum, costurile intervențiilor cu acest aparat de ultimă generație erau suportate de Academia de Științe Medicale. De acum înainte, conducerea spitalului va trebui să găsească însă fonduri pentru consumabilele necesare acestor intervenții.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>