Menu

EXTINDEREA REȚELEI DE GAZE, NOI PAȘI

Extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale în zonele rurale din judeţul Buzău prinde contur. În această primăvară, autoritățile buzoiene vor comanda studiile de fezabilitate. O primă condiție este aprobarea bugetelor locale în comunele vizate de acest proiect gigant de modernizare a infrastructurii.

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău precizează că primele lucrări vor fi executate în comunele unde reţele de transport gaze sunt mai accesibile. Prima localitate racordată va fi Mărăcineni, Săpoca fiind următoarea pe listă.

Anul trecut, în aprilie, Consiliul Județean și zeci de comune din județ au înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „PROGAZ BUZĂU 2020”, prin care se vor derula procedurile necesare extinderii reţelei de gaz în judeţ. Proiectul a fost iniţiat în perioada guvernării trecute, dar autorităţile buzoiene au semnale că și actualul Executiv va sprijini realizarea investiţiilor.

Valoarea lucrărilor de introducere a reţelelor de alimentare cu gaze naturale în comunele care duc lipsă de acest serviciu este de câteva zeci de milioane de euro.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>