Menu

O NOUĂ METODĂ DE FRAUDARE

Descindere în forță, astăzi-dimineață, a polițiștilor de la Serviciul Economic într-un apartament de pe bulevardul Unirii din municipiul Buzău. Oamenii legii aveau informații că în locuința vizată se află centrul de comandă al unei escrocherii pusă la cale de trei tineri. Mai precis, folosindu-se de identități false, cei trei urmăreau o tranzacție între un transportator și un client care voia să își transporte marfa. Dându-se drept cumpărători de servicii, tinerii îi cereau transportatorului factura pentru a o plăti.

După ce obțineau documentul, cei trei îi modificau contul bancar, cu ajutorul unui program informatic, după care trimiteau factura adevăratului client. Cel din urmă achita factura către furnizorul de servicii, adică celui care îi transportase marfa. Banii nu mai ajungeau însă la cel care emisese factura, deoarece clientul îi virase în contul modificat de infractori pe factură. Potrivit Poliției Buzău, faptele au fost comise în perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020, prin interpunerea pe site-ul burselor de transport în locul transportatorilor/cumpărătorilor şi deturnarea sumelor de bani în contul unor societăţi fantomă. Acum, tinerii sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals pe site-ul burselor de transport din România, prejudiciul fiind estimat la peste 60.000 lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>