Menu

Social
ADOLESCENTA FARA ALCOOL

“Adolescenta fara alcool” – este numele unei campanii lansate astazi de viceprimarul Brailei, Alexandru Dănăilă. Oficialul, care are alaturi o serie de tineri voluntari, isi propune, sa descurajeze proprietarii de restaurante si baruri sa mai vanda alcool minorilor. In cadrul campaniei vor fi impartite de autocolante cu mesaj preventiv si vor avea loc discutii cu proprietarii de baruri si restaurante. De asemenea, va exista un numar scurt de telefon, la care cetatenii sa poata raporta Politiei Locale cazuri in care s-au vandut bauturi alcoolice copiilor.

Viceprimarul Brailei, Alexandru Danaila, se declara ingrijorat de numarul mare al locatiilor de alimentatie publica din municipiu in care se vinde alcool tinerilor sub 18 ani, desi acest lucru este ilegal. El a demarat o campanie numita “Adolescenta fara alcool” prin care incearca sa sensibilizeze proprietarii de baruri si restaurante, dar si opinia publica, pentru a opri aceasta practica imorala.Psihologii atrag atentia asupra efectelor negative care apar in cazul consumului de alcool, in perioada adolescentei. Liceeni admit ca exista un adevarat fenomen in ceea ce priveste consumul de alcool in randul minorilor, dar spun ca nici ei si nici colegii lor nu fac asa ceva.

Viceprimarul a precizat ca in cateva zile se va pune in functiune si un numar de telefon, la care se poate suna direct la Politia Locala, pentru a se semnala cazuri in care se constata ca in baruri sau restaurante se vand bauturi alcoolice minorilor. El a precizat ca in astfel de cazuri, se poate ajunge pana la ridicare licentei de functionare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>