Menu

INCENDIU DE PROPORȚII

Incendiu de proporții, astăzi, în zori, pe câmpul dintre localitățile Costești și Spătaru. Pompierii buzoieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unei suprafețe întinse de miriște. Vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de 30 de hectare, de-a lungul drumului european 85, a ars timp de câteva ore, cu degajare intensă de fum, acesta fiind vizibil și din municipiul Buzău. Intervenția a fost dificilă din cauza vântului puternic.
După trei ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să salveze două saivane cu oi aflate în apropiere.
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență îi atenționează pe buzoieni că aprinderea vegetației uscate în spațiu deschis se poate face numai nu în anumite condiții. În acest context, ei le recomandă cetățenilor să anunțe de îndată la numărul unic de urgență 112 orice început de incendiu și să acorde sprijin autoritățiilor locale și pompierilor în stingerea incendiilor de vegetație uscată sau la fondul forestier.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>