Menu

10 CLASE PENTRU PERMISUL AUTO

Codul Rutier va suferi noi modificări începând din vara acestui an, iar cea mai importanta ii vizează pe cei care vor să obțină permisul de conducere. Astfel, de la 1 iulie, cei care vor sa devina șoferi, trebuie să aiba terminate minimum 10 clase.

Candidatii  care se vor înscrie la şcoala auto trebuie să prezinte în primul rând dovada că au absolvit zece clase după care vor putea depune dosarul pentru urmarea cursurilor în cadrul şcolii de şoferi.

Prin noua reglementare oficialii spera să scape de analfabeţi în trafic. De altfel, poliţiştii s-au confruntat des cu persoane care nu ştiau să scrie, dar care aveau permise de conducere.

Tot din vara, șoferii în vârstă care au probleme de sănătate și care pot deveni cauze ale unor posibile accidente rutiere sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale. Prin aceste controale medicii vor fi obligați, dacă se constată probleme grave de sănătate ale acestora, să emită sau nu avizul de atestare a capacităților de conducere ale acestora. Noul cod rutier introduce  sancțiuni majorate  de la 2000 pana la 6000 de lei pentru soferii care arunca șau depoziteaza deșeuri pe drumurile publice, în zonele de siguranță ale podurilor și drumurilor precum și în spațiile de parcare și staționare. Scopul este  acela de reducere a gradului de poluare pe drumurile publice și disciplinarea participanților la trafic.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>