Menu

NOUTĂȚI ÎN PROGRAMUL RABLA

Programul Rabla vine anul acesta cu o serie de noutati. In primul rand, bugetul pentru Rabla Clasic a fost majorat cu 45 la suta, fata de 2019. De anul acesta, in program vor fi acordate vouchere si pentru achizitia de masini pe GPL, dar si pentru motociclete.

Prima de casare a unei masini vechi se va mentine la 6 500 de lei, daca optati pentru o masina pe motorina, benzina sau GPL.

Pentru motociclete este nevoie să fie casată o maşină mai veche de 8 ani, iar voucherul ajunge la 3.500 de lei, adică în jur de 10% din valoarea unei motociclete noi.

Cel mai mare ajutor de la stat este acordat pentru maşinile electrice, care pot fi achiziţionate prin programul Rabla Plus. În acest caz nici măcar nu e nevoie să casaţi o maşină veche.

Dacă vreţi o maşină electrică, primiţi un voucher de 45.000 de lei, adică aproape 10.000 de euro, pentru o maşină hibrid plug-in, 20.000 de lei, iar pentru o motocicletă electrică 3.000 de lei.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că sunt bani și pentru instalarea a 2.000 de stații de încărcare. Acestea ar urma să apară în benzinăriile de pe autostrăzi și drumurile naționale, dar și în stațiunile turistice.

Programul ‘Rabla’ este cel mai longeviv program pe care îl derulează Administraţia Fondului pentru Mediu. De la înfiinţarea Programului „Rabla”, cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.

De asemenea, continuă și în acest an Rabla pentru Electrocasnice: vor fi disponibile 100.000 de vouchere pentru achiziția de frigidere, televizoare, mașini de spălat vase, rufe sau aparate de aer condiționat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>