Menu

ÎN MEMORIA LUI GRIGORE VIERU

Eveniment cultural de excepție la sfârșitul săptâmânii trecute la Rm Sărat. Oficialități, oameni de cultură din țară și din Republica Moldova, profesori, dar și elevi l-au omagiat pe marele scriitor Grigore Vieru, la 85 de ani de la naștere. Manifestările dedicate vieții și operei poetului au avut loc la bustul scriitorului, amplasat  în Parcul care-i poartă numele.
La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni.
Poeziile și articolele lui Grigore Vieru, inclusiv cântecele compuse pe versurile scriitorului, au avut un rol însemnat în deșteptarea conștiinței naționale a românilor din spațiul dintre Prut și Nistru.
Autoritățile din Rm Sărat consideră că numele lui Grigore Vieru și opera sa vor dăinui permanent în conștiința românilor.
Poetul Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935 în satul Pererîta, judeţul Hotin, în prezent raionul Briceni. El este autorul mai multor volume de versuri, iar opera sa a fost tradusă în engleză, rusă, germană, italiană, bulgară, dar şi în alte limbi. În 1988 i-a fost acordată cea mai prestigioasă distincţie internaţională în domeniul literaturii pentru copii – Diploma de Onoare ”Hans Christian Andersen”.  Grigore Vieru s-a stins din viaţă la 18 ianuarie 2009 în urma unui accident rutier.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>