Menu

„LINIUȚE” ÎN VARIANTĂ RURALĂ

Dacă la oraș sunt la modă drifturile și întrecerile de mașini cu mulți cai putere, în unele sate buzoiene cursele de cai autentici, trăpași, mai stârnesc încă pasiuni. Dovadă o inedită cursă de cai care a avut loc duminică, pe un teren agricol din comuna Smeeni. Protagonişti au fost şapte tineri din câteva localităţi din zona de sud a judeţului Buzau, dar şi din localitatea brăileană Cireşu. Ei au înhămat caii la micile trăsuri și apoi au gonit în galop pe o distanţă de aproximativ un kilometru. Gazda întrecerii a fost un localnic, Ionuţ Velicu, proprietarul unui trăpaş cu care a câştigat numeroase curse de acest gen.

Mânaţi de pasiunea pentru cai şi în principal de cursele cu cai trăpaşi, tinerii organizează frecvent astfel de curse, spontan. De cele mai multe ori, ei s-au întâlnit în localitatea Cireşu, din judetul Brăila.

Buzăul are tradiţie în creşterea cailor, atât în gospodăriile localnicilor, cât şi în cele două herghelii, de la Cislău şi Ruşeţu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>