Menu

TEZAUR DESCOPERIT LA SPĂTARU

Descoperire uluitoare în pădurea Spătaru. Este vorba despre un adevărat tezaur de monede care a fost scos la lumină de șapte „căutători de comori” din Buzău cu ajutorul detectorului de metale. Cele 2.516 de monede medievale din argint, de două dimensiuni, se aflau în interiorul unui vas de lut, îngropat în pământ.

Oala de lut era la adâncimea de 60 de cm. Din cele 2.516 monede medievale, 516 sunt monede sunt mari, iar restul de 2.000, mici, de 1 centimetru și jumătate. Toate par a fi monede ce datează din secolul XVI-XVII.

Descoperitorii au adus tezaurul mai întâi la Direcția de Cultură din Buzău, așa cum prevede legislația în vigoare. Ulterior, comoara a fost predată Muzeului Județean, ai cărui specialiști urmează să stabilească  exact perioada din care provin monedele, materialul din care sunt confecționate și valoarea acestora.
“Comoara” ar putea ajunge în atenția publicului abia peste un an, spun reprezentanții Muzeului Județean Buzău. Descoperitorii vor obține 30 la sută din valoarea monedelor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>