Menu

ÎN ALERTĂ DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

Autoritățile buzoiene sunt în alertă maximă, după ce o femeie tocmai sosită din Italia a anunțat că a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus. Buzoianca, în vârstă de 52 de ani, a coborât din microbuzul care o aducea din Italia, unde fusese la muncă. Femeia coborât în staţia de la Kaufland Eroilor si a sunat la 112, sfătuită de fiica ei. Buzoianca este din comuna Largu şi intenţiona să ajungă la fiica ei, care locuieşte în zona de nord a municipiului Buzău. În Italia, buzoianca, împreună cu o altă femeie, îngrijise un bătrân. În cursul zilei, în timp ce se afla în autocar, buzoianca a fost sunată din Italia şi i s-a dat o veste cumplită: colega sa, alături de care avusese grijă de bătrân, a fost internată la spital sub suspiciunea de infectare cu temutul virus.

La aproape o oră după ce a sunat la 112, un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Buzau și unul de la ISU au preluat-o pe femeie într-un echipament special.

Pacienta a fost transportată și apoi internată temporar într-un pavilion special al secţiei Boli Contagioase a Spitalului Judeţean Buzău. Pe parcursul internării, femeia a fost examinată medical şi i-au fost prelevate probe pentru efectuarea analizelor medicale, care au fost trimise la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Femeia a fost transferată, după miezul nopții, la tabăra de la Arbănaşi, unde va sta în carantină.

Transferul către centrul de carantină s-a desfăşurat fără incidente. Femeia nu prezintă simptome specifice infecţiei cu Coronavirus, dar va rămâne izolată timp de 14 zile, potrivit procedurilor în astfel de cazuri. Conducerea Prefecturii Buzău spune că femeia este carantinată în cele mai bune condiții. Subiectul a fost dezbătut și în cadrul ședinței Colegiului Prefectural.

În zona Arbănași acţionează preventiv un echipaj de jandarmi. Urmează acum ca Institurul „Matei Balș” să confirme dacă femeia este infectată sau nu cu virusul care a ucis deja șapte persoane în Italia.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>