Menu

O NOUA SITUAȚIE CRITICĂ

Un nou caz de suspiciune cu coronavirus pune pe jar autoritățile sanitare din județul Buzău. Este vorba despre o pacientă de 29 de ani din Rm Sărat, care s-a prezentat astăzi la Spitalul Judeţean de Urgentă Buzău cu febră, dureri musculare și tuse. Femeia a ajuns la spital în jurul orei 8.30, de la Râmnicu Sărat, împreună cu soţul şi băiatul ei. Ea le-a spus medicilor că a început să se simtă rău, după ce în urmă cu 7 zile a revenit dintr-o zonă a Italiei în care sunt confirmate cazuri de coronavirus

Autorităţile buzoiene, coordonate de specialiştii de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile, au decis ca femeia de 29 de ani să fie transportată, cu o ambulanță SMURD, la Spitalul „Matei Balş” din Capitală.

Potrivit conducerii Spitalului Județean Buzău, pacienta nu a intrat în Ambulatoriul Spitalului. Ea ar fi fost direcţionată la Unitatea de Primiri Urgențe, unde a fost imediat izolată. În schimb, copilul femeii, a intrat în Ambulatoriu împreună cu tatăl său, pentru că avea programare pentru un consult. Ulterior, copilul și tatăl s-au întors cu mașina personală în Rm Sărat.

Autoritățile buzoiene au decis amplasarea a două construcții modulare, în apropierea Unității de Primiri Urgențe, astfel încât persoanele care vin din țări unde coronavirusul a făcut victime să nu intre direct în secțiile din spital. În cele două module, aceste persoane vor fi consultate de către medicii de gardă de la Urgențe.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>