Menu

FLORIN CÎȚU, NOUL PREMIER DESEMNAT

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, aseara, pentru functia de premier,  pe Florin Cîțu, in prezent ministru al Finantelor. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care șeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare. Au fost făcute trei propuneri de premier: Cristian Diaconescu , din partea PMP, Dacian Cioloș , de la USR-PLUS și Victor Ponta, propunerea Pro România. PNL și PSD nu au făcut nicio propunere.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a declarat că nominalizarea sa de către preşedintele Klaus Iohannis îl onorează, dar si il responsabilizeaza. Cîțu a anunţat că împreună cu Ludovic Orban va demara negocierile pentru a forma o nouă majoritate.

Florin-Vasile Cîţu, în prezent ministru al Finanțelor,  s-a născut la 1 aprilie 1972. A absolvit Grinnell College din SUA si are  un masterat în economie în cadrul Iowa State University.

A fost economist în cadrul Băncii Naţionale a Noii Zeelande  şi în cadrul Băncii Europene de Investiţii .

Este membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, din 1 februarie 2018 şi al Comisiei pentru afaceri europene.

La 4 noiembrie 2019, a devenit ministru al Finanţelor Publice în Cabinetul condus de Ludovic Orban, demis prin moţiune de cenzură.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>