Menu

DE PAȘTE, LEGUME DE IMPORT PE TARABE

De Paște, vom mânca legume tot de la turci, greci sau spanioli. Sunt șanse mici ca până la jumătatea lunii aprilie să ajungă la tarabe tomate sau castraveți din ferme românești. Distrugerile provocate de viscolul din noaptea de 5 spre 6 februarie solariilor și serelor din sudul județului Buzău vor amâna cu câteva săptămâni recoltarea primelor legume autohtone.

Cele mai multe dintre legumele și zarzavaturile de pe taraba doamnei Vali provin de la cultivatori din sudul județului Buzău, bazin legumicol care aprovizionează piețe din toată Muntenia. Doar fermierii care au investit bani mulți în solarii încălzite, au capacitatea să recolteze castraveți sau tomate mai devreme decât ceilalți.

Tarabele din cea mai mare piață din județul Buzău sunt înțesate acum cu marfă adusă de peste hotare, iar produsele românești își fac loc timid.

Doamna Vasilica, unul dintre cei mai aprovizionați comercianți din Piața centrală a municipiului Buzău, crede că peste două luni va avea la vânzare cam aceleași produse. Sunt șanse mici să apară tomatele crescute în sol românesc, iar ardeii și castraveții nici atât.

Distrugerea solariilor după vijelia de acum trei săptămâni, spun cei mai mulți dintre producătorii din Piața Centrală, va cauza întârzieri la apariția legumelor românești în piețe.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>