Menu

DEMISII CU SCANDAL

Plecarea lui Constantin Ionescu, de la PNL Buzău, la PRO România stârnește reacții la vârful PNL. Ionescu, fost preşedinte al organizației municipal a PNL Buzău şi candidat validat anul trecut la Primăria Buzău, în cadrul Comitetul Executiv al liberalilor de la Bucureşti, a hotărât să se alăture formaţiunii coordonate la Buzău de Felix Rache. Din această postură, Constantin Ionescu devine candidatul Pro România la Primăria Buzău. Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim vice-președintele PNL la nivel naţional, regretă plecarea lui Constantin Ionescu din partid și condamnă fraternizarea PNL cu PSD.

 “Îmi pare rău când pleacă orice om din partid. E un moment al unităţii, nu al dezbinării. Îi rog pe toţi de la Buzău să înţeleagă extrem de clar că duşmanul nostru şi al românilor de bună credinţă este PSD! Fără compromisuri cu PSD, fără înţelegeri şi fără înţelegeri cu groparii roşii ai României. Război total cu clica lui Ciolacu, Şerban Nicolae şi Nicolicea” – Rareş Bogdan, prim vice-președinte PNL

Liderul PNL Buzău, Cristinel Romanescu, afirmă că nu are cunoștință despre declarațiile și acuzațiile lui Rareș Bogdan, însă îl contrazice pe prim-vicepreședintele partidului. Romanescu susține că la Buzău PNL face o reală opoziție PSD.

O presupusă fraternizare a PNL cu PSD la Buzău acuză și Constantin Ionescu. Într-un mesaj postat pe rețetelele de socializare, imediat după plecarea sa la Pro România, Ionescu îl învinovățește pe Cristinel Romanescu, liderul PNL Buzău, de înțelegeri subterane cu PSD:

 Am făcut parte, timp de 12 ani, dintr-o echipă (a liberalilor buzoieni) în slujba căreia mi-am pus întreaga energie și experiență în administrație, în speranța că vom putea oferi la un moment dat buzoienilor o alternativă decentă la … cel mai detestat partid de pe eșichierul politic românesc actual. Din păcate, eforturile mele – dar și ale altor colegi – s-au izbit constant de opoziția distructivă a așa-zisului lider Cristi Romanescu care, prin înțelegerile sale subterane cu PSD, a reușit să anihileze toate eforturile noastre de a performa, de a veni mai aproape de nevoile buzoienilor, menținând organizația la un nivel mult sub potențialul său real, dar controlabil așa cum și-a dorit. De astazi sunt Pro Buzău!” Constantin Ionescu, candidat Pro România Primăria Buzău

Referitor la plecare lui Constantin Ionescu din PNL, Cristinel Romanescu afirmă că nu este o mare pierdere și că știa de intenția acestuia de a dezerta din partid.

Scandalul demisiilor și înregimentărilor din politica buzoiană exact în momentul în care partidele își anunță candidații pentru  alegerile locale nu s-a rezumat doar la Constantin Ionescu.  Comisarul-şef în rezervă Viorel Ştefu, recent ales preşedinte al organizaţie municipale Buzău a PRO Romania, şi-a dat și el demisia din partid. Ştefu spune că demisia sa survine după ce a aflat din presă că fostul şef al organizatiei municipale a PNL Buzău, consilierul municipal Constantin Ionescu a venit în PRO România şi va candida la şefia Primăriei Buzău. Alături de Ştefu, au mai plecat din PRO România alţi şapte vicepreşedinţi ai organizaţiei municipale Buzău.

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, Viorel Ştefu, afirmă că e posibil să-şi continue cariera politică în alt partid, precizând ca déjà a fost contactat de mai multe formațiuni politice buzoiene.

Nu este exclus ca perioada de frământări și convulsii din politica buzoiană să se amplifice în perioada următoare, odată cu apropierea alegerilor locale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>