Menu

O LECȚIE DE VIAȚĂ

Doi tineri buzoieni greu încercați de soartă oferă tuturor o adevărată lecţie de viaţă. Alina şi Bogdan încearcă să pună pe picioare în Beceni o mică afacere cu decoruri florale pentru evenimente şi, mai nou, mărţişoare din săpun. La 30 de ani, Alina Burlacu are constituţia unei fetiţe de 8 ani. O afecţiune apărută în primii ani de viaţă i-a stopat creşterea şi i-a pus parcă ciment la încheieturi.

În trupul firav al Alinei se ascunde însă multă ambiţie. S-a încăpăţânat să meargă la şcoală, să deschidă uşile multor cabinete medicale în căutarea şansei la ameliorare și să ţină depresiile la distanţă, prin diverse ocupaţii.

Alina este mulțumită că-şi poate folosi mâinile măcar atât cât să o ajute în pasiunea sa. A lucrat mult cu ele, spune ea, şi nu le-a lăsat să înţepenească. Dintotdeauna i-au plăcut florile şi arta, iar în urmă cu doi ani a început să confecţioneze ornamente pentru nunţi şi botezuri. Strânsese bani din indemnizaţie şi de la familie pentru tratamente, însă a decis să-i investească într-o mică afacere cu flori artificiale, ornamente pentru saloanele de evenimente.

Alina a îndrăznit să viseze la mica ei afacere după ce l-a cunoscut pe Bogdan, un tânăr din Braşov, şi el cu o invaliditate, însă nu la fel de gravă. Are un picior mai scurt, după un accident suferit în copilărie. Bogdan a devenit mâinile şi picioarele iubitei lui. De doi ani sunt împreună iar de un an încearcă să crească afacerea cu ornamente pentru nunţi şi botezuri. Nu le-a fost ușor deloc.

În ultima vreme, Alina şi Bogdan au facut mărţişoare cu trandafiri din săpun, pe care îi combină cu diverse decoruri.

Cei doi au pornit la drum cu 4.000 de lei şi o maşină care îi ajută să se deplaseze la evenimente ori să livreze comenzile primite pe Internet. La un an de la debutul afacerii, abia au reuşit să amortizeze investiţia. Ei speră că se vor înmulţi clienţii şi de aceea migălesc multe ore pe zi la aranjamentele multicolore, pe care cu multă grijă le fotografiază şi apoi le expun pe pagina lor de Facebook, Elentin Flower Events.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>