Menu

Social
CARD OBLIGATORIU

De la 1 mai, folosirea cardului de sănătate va deveni obligatorie pentru asigurați. Activarea cardului se va face odată cu primul serviciu medical, nefiind necesar ca o persoană să meargă special la medic pentru iniţializarea cardului. Pentru serviciile medicale de urgenţă nu este necesară utilizarea cardului de sănătate.

Cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu pentru asiguraţi din data de 1 mai. Activarea cardului va putea fi făcută la orice furnizor de servicii medicale, mai puţin de farmacist. Operaţiunea de activare durează maximum 30 de secunde şi constă în înlocuirea PIN-ului cardului – 0000 – cu un cod din patru cifre ales de asigurat, pe care acesta nu trebuie să îl divulge. Personalizarea PIN-ului este obligatorie, altfel cardul rămâne în stare inactivă şi nu poate confirma servicii medicale în sistem. Pentru serviciile medicale de urgenţă nu este necesară utilizarea cardului de sănătate. Aceste servicii fac parte din pachetul minim de servicii medicale, care se acordă atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate. Eliberarea cardurilor de sănătate nu se va opri la data de 1 mai. Și după această dată, se continuă eliberarea cardurilor pentru tinerii care împlinesc 18 ani.

Asiguraţii care până la 1 mai nu au intrat în posesia cardului de sănătate vor beneficia de servicii medicale în baza unei adeverinţe eliberate de casa de asigurări de sănătate, cu valabilitate de 3 luni.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>