Menu

ÎȘI VOR ASISTENTA ÎNAPOI

Este tensiune intr-o localitate din județul Buzău, după ce o asistentă medicală apreciată de comunitate și-a dat demisia de la dispensar. Se întâmplă în satul Boboc, comuna Cochirleanca, unde, ieri după-amiază, a avut loc un protest spontan în fața cabinetului medical.

Peste 30 de localnici din Boboc s-au adunat în fața dispensarului pentru a-și arăta solidaritatea cu femeia care și-a dat demisia zilele trecute. Asistenta Carmen Horjan era din sat și știa problemele fiecărei familii. Oamenii spun că fosta asistentă era capabilă să țină locul medicului, care venea rar la cabinetul din sat. Cu ea, dispensarul era deschis permanent, nu ca acum, se plâng sătenii din Boboc.

Primarul din Cochirleanca s-a implicat și el în protestul spontan de la dispensarul din Boboc. S-a plasat în tabăra celor care o regretă pe asistenta demisionară și acuză noua echipă medicală că, prin șicanarea vechii angajate, a vrut să-i creeze loc de muncă soției viceprimarului.

În vara anului trecut, un nou medic a ajuns să profeseze în satul Boboc. Acesta a păstrat-o pe asistenta Carmen Horjan mai bine de șase luni, perioadă în care, spun apropiații ei, ar fi fost tratată cu ostilitate. Întârzierea cu trei luni a acordării salariului a determinat-o să își dea demisia. S-a găsit rapid înlocuitor pentru cadrul medical care a lucrat 26 de ani la dispensarul din Boboc. Sătenilor nu le convine, însă, pentru că noua asistentă are contract doar pentru patru ore pe zi și, ce e dubios pentru ei, este chiar soția actualului viceprimar din Cochirleanca. Noul medic din Boboc nu a acceptat să ofere un punct de vedere despre scandalul iscat însă a transmis că îi va face asistentei demisionare o nouă ofertă de angajare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>