Menu

NOUTĂȚILE PROGRAMULUI “RABLA”, OFICIALIZATE

Programul prin care cei interesați pot primi bani de la stat pentru a-și cumpăra mașini electrice sau hibride, respectiv Rabla Plus, a fost oficializat si aduce o serie de noutati. Față de edițiile anterioare, editia din acest an prevede  că mașinile cumpărate prin intermediul acestui program nu vor putea fi vândute în primul an de la cumpărare, dar și că, din acest an, prin programul Rabla Plus se vor putea cumpăra și motociclete electrice.

Romanii ce vor dori să-și cumpere mașini puțin poluante vor putea cere de la stat 20.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de vânzare, pentru un autovehicul nou electric hibrid sau 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru mașini pur electrice.

Persoanele fizice care vor opta pentru cumpărarea unei motociclete electrice vor putea cere de la autorități maximum 3.500 de lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare al acesteia.

Motocicletele ce se vor putea cumpăra în cadrul programului Rabla Plus 2020 sunt cele cu două sau trei roți, acționate de un motor electric cu o putere mai mare de 4 KW și care au o viteză maximă mai mare de 45 de km/oră.

Pentru a putea solicita ecotichetul de la stat, solicitanții vor trebui să aibă domiciliul sau reședința în România și să nu aibă datorii la bugetul local. Totodată, pentru a primi banii, aceștia vor trebui să se înscrie la un producător validat și să cumpere vehiculul de la acesta.

În cadrul programului Rabla Plus, pentru a putea obține ecobonusul, nu va fi necesară casarea unui vehicul vechi. Totuși, în cazul în care vor casa o mașină mai veche de opt ani, cei interesați să-și cumpere un vehicul puțin poluant vor putea cumula prima de casare obținută prin programul Rabla Clasic cu un ecotichet.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>