Menu

CORONAVIRUS ȘI LA BUZĂU

De ce ne era frică, nu am scăpat: a fost confirmat primul caz de coronavirus în județul Buzău. Este vorba de femeia de 73 de ani, din comuna Pârscov, întoarsă din Italia și care a sunat la 112, duminică, după ce a manifestat stare febrilă, greaţă și disconfort digestiv. Femeia a fost preluată de la domiciliu și izolată într-un container la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. După ce analizele au confirmat infecția cu noul coronavirus, autoritățile medicale au dispus transportarea pacientei la Institutul ”Matei Balş”.

Femeia de 73 de ani s-a întors din Italia în jurul datei de 2 martie, cu avionul, din zona Rimini, care la acel moment nu se afla în carantină. Ancheta epidemiologică a stabilit că ar fi intrat în contact direct cu cel puțin trei persoane după ce a revenit acasă din Italia.

Este vorba despre fiul ei, prietena acestuia și băiatul femeii, elev la Colegiul „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. Cei trei au fost testați iar probele au fost trimise la București. Aceștia au fost izolați la domiciliu, sub supravegherea unui echipaj de jandarmi.

Elevii Colegiului Hasdeu nu merg la școală începând de astăzi, 10 februarie, după ce ancheta epidemiologică a scos la iveală că elevul de clasa a X-a este contact direct al femeii care a fost confirmată luni seară cu infecție cu coronavirus.

Motive de îngrijorare există și în rândul personalului de la  Spitalul Județean Buzău, deoarece una dintre cele trei persoane care au intrat în contact direct cu bătrâna de 73 de ani, infectată cu COVID-19, este farmacistul șef al instituției. O primă măsură luată de conducerea spitalului a fost dezinfecția încăperilor în care s-a aflat farmacista. În cazul în care se va constata că femeia este infectată cu coronavirus, Spitalul Județean Buzău va intra în carantină.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>