Menu

O NOUĂ SUSPICIUNE

O nouă suspiciune de îmbolnăvire cu coronavirus, în județul Buzău! Este vorba despre o femeie în vârsta de 71 de ani, revenită din Dubai în urmă cu o săptămână. Bătrâna a călătorit de la București la Buzău cu un autocar în care se aflau persoane revenite din Italia.

Autoritățile buzoiene au fost în alertă și ieri, când o femeie de 46 de ani care s-a întors din Germania pe 1 martie s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență, cu dureri de spate și tuse ușoară. Femeia a fost evaluată medical, i s-a efectuat un test care a fost trimis la Institutul „Matei Balș”, însă rezultatul a fost negativ.

Astăzi, în urma anchetei epidemiologice demarată de Direcția de Sănătate Publică după confirmarea primului caz de coronavirus în judeţul Buzău, cel al femeii de 73 de ani, din Pârscov, au mai fost identificaţi doi contacţi direcţi ai pacientei, dintre vecinii femeii. Acestora li s-au făcut teste pentru coronavirus, dar și acestea au ieşit negative. Cei doi buzoieni vor sta izolaţi la domiciliu timp de 14 zile.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>