Menu

OȚELUL INOXIDABIL ȘI PLASTICUL, “IUBITE” DE CORONAVIRUS

Un studiu preliminar, realizat de o echipa de cercetatori de la Institutul National de Sanatate din Montana, Statele Unite, arata care sunt suprafetele pe care coronavirusul trăiește cel mai mult, dar și metalul pe care acesta rezista cel mai putin timp.

In urma cercetarilor s-a demonstrat ca noul coronavirus  supraviețuiește cel mai mult timp pe oțel inoxidabil și plastic, si anume 3 zile. În schimb, coronavirusul nu rezistă mult pe suprafețele din cupru, pe care moare după doar câteva ore.

Vor fi necesare insa studii amănunţite pentru a fi înțeles exact modul în care coronavirusul se răspândește.

Faptul că noul virus rezistă mult pe plastic este îngrijorător. Acest material se găsește peste tot, de la carcasele telefoanelor și până la interioarele mașinilor. De acolo, coronavirusul ajunge pe fețele oamenilor.

Cercetărille arată că o persoană își atinge, în medie, de 20 de ori pe oră fața.

Tocmai de aceea, autoritatile recomanda o igiena riguroasa a mainilor, prin spalarea  cu apa si sapun din abundenta, cel putin 20 de secunde, dar si folosirea de solutii dezinfectante, pe baza de alcool sau biocide. La fel de importanta este si evitarea atingerii fetei,-ochi, gura si nas, atunci cand nu avem mainile igienizate corespunzator.  Suprafetele cu care veniti in contact, acasa sau la serviciu trebuie si ele dezinfectate, cat mai des. Evitarea deplasarilor, care nu sunt necesare, mai ales in locuri aglomerate, este o alta masura de prevenire a infectiei cu coronavirus. Daca totusi sunteti nevoit sa o faceti, pastrati distanta fata de alte persoane, de cel putin un metru jumatate, si nu luati cu dvoastra obiecte personale care nu va sunt necesare, pentru a diminua riscul de contaminare al acestora.

Si nu in ultimul rand respectati toate masurile impuse de autoritati, atat pentru protectia personala, cat si a celor din jurul vostru.

Pana in prezent peste 4.700 de persoane au murit din cauza COVID-19. Virusul a infectat aproape 128.000 de oameni la nivel mondial, situatie pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemie de coronavirus.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>