Menu

CU TEAMA ÎN SUFLET

Părinții românilor din Italia stau ca pe ace, în aceste zile, din cauza veștilor din ce în ce mai îngrijorătoare dinspre vestul Europei. Georgeta Olteanu, o femeie de 77 de ani din comuna buzoiană Mărăcineni, are patru copii, trei răspândiți în toată Europa. Una din fete este stabilită cu familia ei chiar în Milano, metropolă italiană aflată în plină epidemie de coronavirus. Femeia își face griji pentru copiii și nepoata ei, pe care îi aștepta acasă de Paște. Aurelia și Emil, fiica și ginerele doamnei Olteanu, trăiesc la Milano de aproape 15 ani. Dacă fiica și nepoata vin de două ori pe an la casa bătrânească din Mărăcineni, ginerele vine mult mai frecvent, pentru că s-a apucat de construit o casă. Situația generată de pandemia de coronavirus le-a dat însă planurile peste cap.

Doamna Olteanu nu și-a mai văzut fiica și nepoata din Italia, încă din toamna anului trecut. Doar telefoanele și fotografiile îi mai alină dorul. Totuși nimic nu se compară cu o îmbrățișare care nu se știe cât va mai întârzia, din cauza restricțiilor impuse de statul italian.
Numărul persoanelor infectate în Italia, principalul focar al epidemiei în Europa, a ajuns la aproape 25.000. De departe cea mai afectată regiune a Italiei este Lombardia, cu capitala la Milano, cu peste 1.200 de morţi şi 13.272 cazuri confirmate de contagiere cu coronavirus.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>