Menu

AL DOILEA CAZ DE ÎMBOLNĂVIRE

Buzăul înregistrează al doilea caz de infectare cu coronavirus. Este vorba despre un tânăr de 34 de ani din municipiul Râmnicu Sărat care s-a întors joi, din Roma, Italia, cu mașina proprie, alături de iubita lui. Bărbatul a ajuns la Buzău într-un convoi însoțit de la graniță de polițiști și jandarmi. Acesta a intrat direct în carantină la tabăra de la Arbănași, apoi a fost transferat în centrul de izolare amenajat într-un hotel de pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău, obiectiv păzit de jandarmi. După sosirea rezultatului pozitiv, o autospecială SMURD l-a preluat pe râmnicean și l-a transferat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. În cazul partenerei sale, testul a ieșit negativ. Alți zece buzoieni din centrul de carantină așteaptă astăzi rezultatele analizelor pentru coronavirus. Primarul din Rm Sărat, Sorin Cîrjan, dă asigurări că tânărul nu a intrat în contact cu nimeni din municipiu și, prin urmare, nu este cazul ca cetățenii să își facă griji.

Râmniceanul este singura persoană cu rezultat pozitiv din lotul de teste prelevate buzoienilor care se aflau izolați la Arbănași și Poiana Pinului și care au fost mutați vineri într-un hotel din orașul Buzău. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, pentru a depista persoanele care au intrat în contact cu tânărul confirmat cu Covid-19. În această dimineață, în județul Buzău se aflau în carantină 50 de persoane, iar alte 396 de persoane se aflau în izolare la domiciliu. Prefectura Buzău anunță că în județ mai există disponibile 150 de locuri pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, cu posibilitatea de extindere a capacității.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>