Menu

DE ASTĂZI SE INSTITUIE NOI MĂSURI

Autoritatile romane au instituit noi masuri in cadrul eforturilor depuse în încercarea de a gestiona criza generată de noul coronavirus.

Ministrul Internelor, Marcel Vela, a anuntat ca in toate restaurantele, cafenelele sau alte spatii de alimentare publica, se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare.

Va fi permisa insa activitatea de comercializare a acestor produse care nu presupune rămânerea clienților în spații,  precum cele de tip drive in, room service sau livrare la client.

O altă decizie se referă la suspendarea tuturor activităților culturale, religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, si saloane de infrumusetare, in spatii inchise.

O alta masura luata de autoritati este aceea de suspendare a tuturor zborurilor spre si din  Spania, de pe toate aeroporturile din tara.

Tot de astazi sunt interzise organizarea de evenimente cu peste 100 de persoane, in spatii deschise, cu mentiunea ca organizatorii evenimentelor cu un efectiv mai mic de 100 de oameni, sa dispuna masuri care sa asigure o distanta de cel putin 1 metru intre participanti.

In ceea ce priveste masurile de ordine publica, secretarul de stat in Ministerul de Interne, comisarul sef Bogdan Despescu, a anuntat ca au fost intensificata prezenta in strada a politistilor, jandarmilor, dar si a politistilor de forntiera.

Autoritatile au instituit si masuri de ordin medical, astfel incat , incepand de astazi,  medicii rezidenți, studenți și elevi  vor fi redistribuiti în sprijinul personalului medical din spitale și servicii de urgență.

Ministrul Vela a facut un apel la romanii din diaspora sa inteleaga situatia si sa  nu mai revina in tara in aceasta perioada, tocmai pentru a nu pune in pericol familia, prietenii si  alti cetateni.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>