Menu

NOI CAZURI, NOI VERIFICĂRI

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de comunicare strategică, în prezent, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 69 de persoane. Pentru alte 2.770 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Autoritățile menționează că în județ capacitatea de carantinare a fost extinsă, astfel existând un total de peste 300 de (potențiale) locuri.

În ultimele 24 de ore, în județul Buzău, au fost verificate 1.385 de persoane aflate în izolare și au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale cu privire la nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru nerespectarea prevederilor legate de circulația cetățenilor în grupuri mai mari de 3 persoane care nu fac parte din aceeași familie și pentru nerespectarea reglementărilor care privesc restricțiile de circulație în intervalul 22.00-06.00. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 75.000 lei.

De asemenea, un buzoian s-a ales cu dosar penal pentru “instigare publică”. Bărbatul, utilizator al unui cont pe o rețea de socializare, a postat pe o pagină media locală mai multe poze însoțite de un mesaj scris, prin care susținea că, în contextul actual al pandemiei, infracțiunile în plan local ar fi înregistrat o creștere semnificativă. Mesajul făcea inclusiv trimiteri de conotație discriminatorie pe bază de rasă sau etnicitate și inducea o stare de temere în mod nefondat, având în vedere că în urma verificărilor întreprinse de polițiști aspectele sesizate nu s-au confirmat.

Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.  De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>