Menu

E STABILIT: SPITAL PENTRU CORONAVIRUS

Nu mai este nicio indoiala: Spitalul Municipal din Rm. Sarat va deveni Centru Unic de Carantina pentru cazurile depistate pozitiv cu coronavirus in judetul Buzau. Precizarea aparține primarulului din Rm Sărat care astăzi a participat la o videoconferinta organizata de Minsiterul Sanatatii, alături conducerea centrală a DSP si managerii spitalelor care vor urma sa fie unitati tampon pentru cazurile depistate cu COVID 19.

Conducerea Spitalului din Rm Sărat a solicitat Ministerului Sanatatii sprijin pentru acordarea de echipamente, materiale sanitare și medici specialisti.

Edilul din Rm Sărat precizează că este foarte posibil ca, în perioada urmatoare, toate spitalele din tara sa trateze cazurile de COVID 19. In acesta situatie, autoritățile din Rm Sărat vor avea timp pentru a pregati si echipa corespunzator spitalul din municipiu.

In toata aceasta perioada, pacientii din Rm. Sarat si locuitorii din comunele arondate trebuie sa ia legatura cu medicii de familie, sa apeleze la numarul unic de urgentă 112 sau chiar sa se adreseze unor clinici private, în cazul în care au probleme medicale.

De ieri, Spitalul Municipal din Rm. Sărat s-a închis pentru pacienții obișnuiți, urmând a deveni unitate medicală tampon pentru bolnavii diagnosticați cu noul coronavirus. Aceasta înseamnă că în spitalul din Rm Sărat vor fi tratați doar pacienții depistați pozitiv cu COVID 19.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>