Menu

ROMÂNIA, ÎN CARANTINĂ TOTALĂ

Romania intra astazi in carantina totala. Parasirea domiciliului de catre cetateni se va face doar in interes de serviciu, pentru cumparaturi de stricta necesitate sau pentru urgente medicale, ce nu pot fi amanate, dar si pentru donarea de sange. Noile masuri de restrictionare au fost cuprinse in ordonanta militara 3, emisa de Ministerul Afacerilor Interne. Ca noutate pentru cetateni fata de masurile anterioare, autoritatile au decis că persoanele cu varsta de peste 65 de ani au voie sa paraseaca locuinta numai intre orele 11.00 si 13.00

Toti cei care vor iesi din casa, doar pentru motivele mentionate mai sus, trebuie sa aiba asupra lor, o adeverinta de la angajator, pentru cei care se deplaseaza la locul de munca sau o declaratie pe propria raspundere, in cazul celorlalte situatii.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

Adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

Potrivit noii ordonante militare, emisa aseara de autoritati, incepand de astazi, de la ora 23.00 ora Romaniei, se suspenda toate zborurile de persoane catre si dispre Franta si Germania, Pentru o perioada de 14 zile.

O alta masura cuprinsa in document este aceea referitoare la documentele care expira. Acestea pot fi preschimbate in termen de 90 de zile de la incetarea starii de urgenta.

Instituțiile publice și operatorii economici au obligația de a marca zona destinată accesului cetățenilor, respectiv clienților și suprafața de relații cu publicul cu semne vizibile care să orienteze persoanele în respectarea unei distanțe de siguranță de minimum 1,5 metri. Lucratorii din pietele agroalimentare au obligatia de a purta masti si manusi.

Autoritatile locale trebuie sa intocmeasca o evidenta a persoanelor fara adapost si a persoanelor cu varsta mai mare de 65 de ani, fara apartinatori si sa asigure sprijin acestora.

Tot de astazi, incepnad cu ora 12.00, pentru toate persoanele care intra in Romania, se instituie măsura izolării la domiciliu sau, după caz, a carantinei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>