Menu

AMÂNĂRI LA PLATA RATELOR

Romanii isi vor putea amana plata ratelor la credite, pentru o perioada de pana la 9 luni. Guvernul a pregatit in acest sens o ordonanta de urgenta, iar de facilitate vor beneficia atat persoanele fizice, cat si firmele.

Amânarea se va aplica pentru toate tipurile de credite și pentru întreg sistemul bancar.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a explicat ca aceasta amanare de la plata ratelor poate fi solicitata la cerere, mai intai prin telefon si apoi sa fie confirmata si in scris, eventual printr-un e-mail.

Cîţu îi sfătuieşte pe cei cu credite la bancă să fie cumpătaţi în cazul în care vor solicita amanarea ratelor şi să meargă iniţial pe o lună-două şi apoi să extindă, dacă va fi cazul, pentru a nu avea probleme în viitor.

Banca Națională a anunțat deja că a modificat regulile pentru că ratele să poată fi amânate fără costuri suplimentare.

Cei care vor cere amânarea ratelor, fie că sunt persoane fizice, fie firme, nu vor fi considerați rău-platnici. Pe perioada amânării, însă, ratele nu sunt șterse, ci doar suspendate.

De exemplu daca perioada de rambursare a creditului este de 15 ani, inseamna ca durata creditului se va prelungi pe 15 ani cu 9 luni.

La finele lunii ianuarie în România erau 1,3 milioane de persoane fizice cu rate la bancă, dintre care aproape 160.000 înregistrau restanțe la plată, conform datelor oficiale ale BNR.

Presedintele Klaus Iohannis a precizat ieri ca Guvernul va lua in discutie si o rectificare bugetara extraordinara, in sensul reimpartirii banilor din buget prin care să fie alocate fonduri mai multe pentru sănătate și pentru cei trimiși în șomaj tehnic.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>