Menu

ALIMENTE PENTRU PERSOANELE VULNERABILE

Persoanele defavorizate din Rm Sărat expuse riscului de infectare cu COVID 19 vor primi pachete cu alimente de la Primărie pe perioada instituirii starii de urgentă. Este vorba despre persoanele care se afla in izolare la domiciliu si cele care se confrunta cu diverse boli cornice si nu au voie sa paraseasca locuinta. În acest sens, Consiliul Local Municipal Rm. Sarat a alocat din bugetul local suma de 400.000 lei.

Pachetele cu alimente vor fi distribuite la domiciliul persoanelor vulnerabile de către reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala. Un pachet cu produse alimentare pentru o persoana are valoarea de 50 lei si se distribuie o data la 4 zile.

De asemenea, persoanele in varsta de peste 65 de ani, care au nevoie de sprijin pot apela in aceasta perioada Directia de Asistenta Sociala din Rm. Sarat, pentru a solicita ajutor in achizitionarea de alimente, medicamente sau a alte produse necesare. În astfel de cazuri, asistentii sociali si voluntarii se vor ocupa doar de achizitia produselor, plata fiind suportata de solicitant.

Directia de Asistenta Sociala din Rm Sărat a realizat si un plan de actiune pentru perioada următoare. Angajatii institutiei au impartit orasul in sapte sectoare, de care vor răspunde câte un salariat impreuna cu grupuri de voluntari. Pentru ca in aceasta perioada cresele, cabinetele medicale scolare si Centrul de Zi Piticii si-au suspendat activitatea, angajații acestor structuri vor da o mână de ajutor colegilor angrenați în acțiuni sociale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>