Menu

PREGĂTIRI PENTRU CAZURI SPECIALE

De astăzi, Spitalul Municipal Rm. Sarat nu mai îngrijește niciun pacient. Autoritățile locale așteaptă ordonanța Ministerului Sănătății, prin care unitatea medicala va deveni spital tampon pentru cazurile de coronavirus. Totodata, Ministerul trebuie să trimită la Rm. Sarat materialele de protectie a personalului medical, medicamentele si aparatura solicitata.
Deocamdată, în unitatea medicala se fac pregatiri si se realizeaza instruirea pesonalului medical.
Zilele trecute, Consiliul Local Municipal Rm. Sărat a aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2020 pentru Spitalul Municipal Rm. Sarat. Autoritatile își propuseseră noi investitii la spital, însă transformarea unitatii in Centru de tratare a cazurilor de coronavirus presupune urgent noi amenajari si achizitii de materiale si aparatura sanitara. In aceste conditii, suma a fost suplimentata.
Suplimentarea fondurilor alocate Spitalului Municipal a fost votată în unanimitate.
Prin decizia autorităților centrale, Spitalul Municipal din Rm. Sarat va deveni Centru Unic de Carantina pentru cazurile depistate pozitiv cu coronavirus in judetul Buzau. Odată cu această transformare, pacientii din Rm. Sarat si locuitorii din comunele arondate trebuie sa ia legatura cu medicii de familie, sa apeleze la numarul unic de urgentă 112 sau chiar sa se adreseze unor clinici private, în cazul în care au probleme medicale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>